Céljaink, hátterünk

A Gran Vízisport Egyesület úszásoktatással, versenyúszással, illetve vízilabdával foglalkozó egyesület Esztergomban.

Célunk, hogy a hozzánk érkező gyerekeket ne csak megtanítsuk úszni, illetve vízilabdázni hanem rajongással szeressék a vizet, úgy ahogy mi. Ehhez kínálunk szakmailag képzett oktatókat, edzőket, akik minden gyerekből kihozzák a maximumot, és képesek kinevelni a jövő bajnokait! 

A mai világban kiemelten fontos számunkra is az egészséges, mozgásban gazdag életmódra nevelés, sőt nálunk a mozgás élmény, sikerélmény lesz a gyerekeknek! 

Amellett, hogy megtanítjuk a gyerekeket úszni, aki ennél többet szeretne, számukra van továbblépési lehetőség, hiszen vízilabda előkészítő csoportunk is van, de lehetősége van a gyerekeknek úszóként is tovább bontogatni a szárnyaikat, hiszen a közeljövőben versenyúszó csoportot is szeretnénk indítani.


A Gran Vízisport Egyesület háttere

Walterné Sáska Beáta

A Gran VSE koordinációs feladatait, háttérmunkáit Walterné Sáska Beáta végzi. Bea 8 éven keresztül volt versenyúszó, számtalan érmet nyert a korosztályos versenyeken. 14 éves korától váltott, és lett tagja az Esztergomi Evezősök Hajós Egyletének, ahol hamar tagja lett a magyar válogatott csapatnak, amelyet elsősorban az úszás sportágban megszerezett erőnlétének köszönhetett. Számos országos bajnoki cím tulajdonosa, legjobb eredményei pedig az U23-as korosztályban elért világbajnoki 5. helyezés párosban (2009, 2010), illetve 2011-ben felnőtt Európa Bajnoki 8. helyezés. Sportmenedzseri diplomáját a Testnevelési Egyetemen szerezte, amelyet ezután egy marketing diplomával, illetve egy úszásoktató képzettséggel is kiegészített. A Gran VSE telefonja Beánál csörög, hiszen ő koordinálja az egyesület mindennapi életét, de a nyári időszakban mint úszásoktató is találkozhatunk vele.

Szarvas Dávid, szakmai vezető, vízilabdaedző

Szarvas Dávid

Dávid játékosként az Esztergomi Vízilabda Sport Club színeiben sportolt. Az itt töltött évek annyira megpecsételték Dávid életét, hogy el is határozta, hogy a már megszerzett tudását szeretné bővíteni, majd később továbbadni. Diplomája, majd edzői képesítése megszerzése után Dorogon helyezkedett el, ahol vízilabda szakedzőként évekig Györe Lajos, vízilabda-mesteredző, egykori női utánpótlás-vezetőedző mellett dolgozott. Tőle szerezte meg a gyakorlati tudását, és leste el azokat a szakmai fogásokat, melyre egy vízilabda edzőnek szüksége van. Dávid végtelenül hálás, amiért Györe Lajos a mentora lehetett, és ezzel segítette a szakmai pályafutását. 2009 óta foglalkozik gyerekek úszásoktatásával is, az elmúlt több, mint 10 évben több száz helyi, és környékbeli gyereket tanított meg úszni. 2017-ben társával saját úszóiskolát alapított, mégpedig az Élmény Úszóiskolát, az Aquaszigeten. 2021-ben pedig Rékási Szabolccsal és Beával karöltve együtt, egy új egyesület alapításába kezdtek, és így született meg a Gran VSE.

Rékási Szabolcs, a Gran Vízisport Egyesület elnöke

Rékási Szabolcs

Ő maga is úszó volt (még az egykori Kádas Feri bácsi csapatában – aki régen úszó volt, annak a Feri bácsi nevét nem kell bemutatni), számtalan korosztályos versenyen szerepelt, és hozott el érmeket. A Gran VSE létrehozásának ötlete tőle származik, és ma is aktív részese az egyesület mindennapi életének.

“Meggyőződésem, hogy minden korosztály számára fontos a testmozgás, főként a vízben végzett sport. Ezért gondoltam egy nagyot, és megalapítottam a Gran Vízisport Egyesületet, melynek egyik célja, hogy egészen a kezdő gyerekektől az idősekig, sikerüljön a napi rutin részévé tenni a sportot, az úszást🏊‍♀️, vagy akár a vízilabda edzéseket🤽‍♂️. Azt szeretnénk, hogy hozzánk szeressenek lejárni akár napi szinten is a gyerekek, az életük legyen a sport, sőt a versenyzés is! 🏅 Álmom és célkitűzésem, hogy egyszer esztergomi úszó vagy vízilabdázó kerüljön be az igazi élsportba! Hiszem, hogy a jövő bajnokai itt, Esztergomban is köztünk járnak!” Rékási Szabolcs, a Gran VSE elnöke

Balról: Rékási Szabolcs (elnök), Walterné Sáska Beáta (koordinátor, úszásoktató), Szarvas Dávid (szakmai vezető)

/